Stichting Manege Geuzeneiland           Geleyn
Bouwenszstraat 2   1067 PJ Amsterdam

Telefoonnummer:
020-6115414
E-mail:
info@manege-geuzeneiland.nl
KvK Amsterdam:
54161908

Wedstrijden

Voor deelnemers worden elk seizoen leuke wedstrijden en proefjes georganiseerd. De wedstrijden worden alleen gereden met onze eigen paarden.

Sporenproef

De Sporenproef is een bekwaamheidstest waarbij zowel een proef wordt gereden als aanvullende theorie wordt getoetst. De instructeur bepaalt of het niveau van de leerling hoog genoeg is om mee te mogen doen. Als je voor de Sporenproef wordt uitgenodigd, oefen je de proef twee keer met je instructeur. De theorie krijg je mee naar huis om te leren. Als je slaagt voor de Sporenproef, dan mag je op sommige paarden met sporen rijden, meedoen aan wedstrijden en deelnemen aan de springlessen. Veel leerlingen leven in spanning naar de grote dag toe. De meesten zullen met het felbegeerde vaantje en protocol naar huis gaan, maar helaas slaagt niet iedereen in n keer voor de Sporenproef.

B/L - Wedstrijd

Hieraan mag je meedoen als je de Sporenproef hebt gehaald. Vanaf ongeveer een maand voor de wedstrijd kun je je inschrijven bij je instructeur. Deze wedstrijden worden gejureerd door een externe jury. De L-wedstrijd heeft een hoger niveau dan de B-wedstrijd en is voor deelnemers van 18 jaar en ouder.

Seniorendag

Aan deze proef, ook wel de 35+ proef genoemd, mogen deelnemers meedoen die ouder zijn dan 34 jaar. De Sporenproef is geen vereiste. Deze proef wordt beoordeeld door een interne jury. Het is vooral een gezellige dag, waarbij leerlingen hun rijvaardigheden kunnen laten zien. Bovendien nemen alle deelnemers nemen op deze dag wat lekkers mee.

Springwedstrijd

Om aan de springwedstrijd mee te mogen doen, moet je geslaagd zijn voor de Sporenproef en minimaal tweemaal dit seizoen hebben deelgenomen aan een springles van de manege. Voor meer informatie over de springlessen klik hier.

© 2018 Stichting Manege Geuzeneiland