Visie

Visie

Stichting Manege Geuzeneiland is een gezellige manege voor jong en oud die voornamelijk wordt gerund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zo is het mogelijk het lesgeld laag te houden en is een dure sport als paardrijden voor iedereen betaalbaar.


Op Manege Geuzeneiland draagt iedereen zijn steentje bij en is paardrijden dan ook meer dan alleen op een paard rijden.

Deelnemers mogen zelf hun paard borstelen en op- en afzadelen (uiteraard indien nodig met begeleiding). Ook help je voor en na de les met klusjes in en rond de stallen, zoals voer klaarzetten en de stal vegen. Het is licht, leerzaam en leuk werk en bovendien krijg je zo meer contact met de paarden en de andere deelnemers.


Maar ook als je niet rijdt kun je de manege helpen! Denk bijvoorbeeld aan bardiensten draaien, paarden verzorgen en opzadelen, helpen bij het onderhoud van het pand of tuig, je aansluiten bij een commissie, assisteren bij een evenement en nog veel meer.
Op deze manier maken we deze bijzondere manege met elkaar mogelijk!

...de verbouwing...


In 2017 heeft de grootste verbouwing plaatsgevonden sinds het bestaan van de manege. Voor de paarden zijn ruime boxen (3x3,5m) gebouwd! Het manegegebouw is een aantal meter aangebouwd om plaats te maken voor dertien boxen, een voerkamer, een zadelkamer en een afspuitplek.

Deze verbouwing is mede mogelijk gemaakt door veel steun en sponsoring van onze enthousiaste vrijwilligers en andere mensen die de manege een warm hart toedragen. Nogmaals heel hartelijk dank hiervoor!

Hoe het allemaal begon...


Manege Geuzeneiland is begonnen in 1964 als een indianenkamp. Kinderen uit de buurt konden tijdens de zomervakantie deelnemen aan het indianenkamp.
Op het eiland stonden tipi's, kon je paardrijden en werden er spelletjes gespeeld.

De interesse en het enthousiasme voor dit kamp was groot en al gauw werd deze uitgebreid. Er kwam een vast gebouw en de bak werd aangelegd. De manege was geboren!

...en nu


Een kudde fijne paarden, een enthousiast instructeursteam, twee vaste krachten en een heleboel gemotiveerde deelnemers en vrijwilligers staan elke week weer klaar om de manege de mooie plek te maken die het nu is!