Visie

Visie

Stichting Manege Geuzeneiland is een gezellige manege voor jong en oud die voornamelijk wordt gerund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Alle deelnemers helpen mee met het verzorgen van de paarden en onderhouden van de manege. Zo is het mogelijk het lesgeld laag te houden en is een dure sport als paardrijden voor iedereen betaalbaar.


Maar Manege Geuzeneiland is méér dan een manege. We zijn een plek waar iedereen welkom is, waar we paardenwelzijn voorop zetten, en waar we ons samen inzetten voor een sociale en duurzame omgeving.

Missie

“Samen met onze vrijwilligers en deelnemers maakt Stichting Manege Geuzeneiland paardrijden betaalbaar voor iedereen. We bieden een plek waar mensen zich welkom en gewaardeerd voelen en waar paardenwelzijn hoog in het vaandel staat. Met elkaar werken we aan een sociale en duurzame omgeving voor onze paarden, vrijwilligers en deelnemers.”


Stichting Manege Geuzeneiland, September 2022

Strategie

Onze missie brengen we in de praktijk middels de volgende speerpunten.
 

  1. We houden paardrijden betaalbaar voor iedereen. We vinden het belangrijk dat iedereen kan paardrijden bij Manege Geuzeneiland, ongeacht de hoogte van iemands inkomen. Om dit mogelijk te blijven maken zetten we in op de financiële gezondheid van de manege.

  2. We zorgen goed voor onze paarden. Het welzijn van onze paarden is onze prioriteit. We vinden het belangrijk dat de paarden dagelijks buiten staan, voldoende ruwvoer tot hun beschikking hebben en natuurlijk gedrag kunnen vertonen. We blijven ons ontwikkelen op dit gebied om samen met onze vrijwilligers en deelnemers het welzijn van de paarden nog verder te verbeteren.

  3. We zorgen voor een groene en duurzame omgeving. Manege Geuzeneiland biedt een groene oase midden in het stadsdeel Nieuw-West. Samen willen we het Geuzeneiland verder vergroenen en verduurzamen en zo bijdragen aan een inspirerende en fijne plek voor onze deelnemers, vrijwilligers en paarden.

  4. We doen het samen. Manege Geuzeneiland bestaat dankzij een grote groep enthousiaste vrijwilligers. We brengen mensen met verschillende achtergronden samen op de manege. Daarbij vinden we het belangrijk dat deelnemers en vrijwilligers zich welkom en gewaardeerd voelen. Samen maken we de manege.