Wedstrijden

Wedstrijden


Elk seizoen wordt er voor de deelnemers verschillende wedstrijden en proefjes georganiseerd. Deze proefjes worden met onze eigen paarden verreden.

Vaardigheidsproef

Het begint op Manege Geuzeneiland allemaal met de vaardigheidsproef. Het is een bekwaamheidstest waar zowel een proef wordt gereden als aanvullende theorie wordt getoetst. De instructeur bepaalt of het niveau van de deelnemer hoog genoeg is om mee te mogen doen.

Als je slaagt mag je sommige paarden met sporen rijden, meedoen aan wedstrijden en deelnemen aan de springlessen.

Springwedstrijd

Om aan de springwedstrijd deel te mogen nemen, moet je de vaardigheidsproef hebben gehaald en minimaal twee springlessen dit seizoen hebben deelgenomen op de manege.

Kinderwedstrijd

Als voorproefje op de Sporenproef is er de kinderwedstrijd. Hieraan kunnen kinderen (t/m 14 jaar) deelnemen die wel zelfstandig de stap en draf beheersen, maar nog niet de Sporenproef hebben gehaald.

B/L-wedstrijd

Na het halen van de vaardigheidsproef mag je aan deze wedstrijden deelnemen. Deze wedstrijden worden gejureerd door een externe jury en verreden met onze eigen paarden.

Deelnemen aan de L-wedstrijd is vanaf 18 jaar.

Seniorendag

Aan deze proef, ook wel de 35+proef genoemd, mag je meedoen vanaf 35 jaar. De vaardigheidsproef is geen vereiste en er is een interne jury. Het is vooral een gezellige dag vol met hapjes, drankjes zonder wedstrijdelement.